تنگی دریچه های بینی
تنگی دریچه های بینی یکی از مشکلات و اختلالات تنفسی است که بسیاری از افراد با آن رو به رو می شوند که علائم آن گرفتگی شدید بینی، خر و پف و تنفس از دهان میباشد.
مجرای بینی
دریچه های داخلی و خارجی
نوع تنگی دریچه های بینی
شایعترین علل تنگی دریچه بینی
- عمل جراحی زیبایی بینی در گذشته (از جمله برداشتن قوز بینی)
- ضربه به بینی یا شکستگی بینی (باعث التهاب، بافت متورم یا بافت اسکار بیش از حد میشود.)
- نقص مادرزادی در غضروف بینی (به عنوان مثال، سوراخهای باریک بینی )
- انحراف بینی
- پیری (روند پیری به طور طبیعی موجب ضعف در ساختار کلی بینی میشود.)
درمان تنگی مجرای بینی با جراحی
یکی از روش های اصولی و دائمی درمان تنگی مجرای بینی استفاده از روش جراحی می باشد، طی این روش پزشک با پیوند غضروف از سایر بخش ها، اقدام به تقویت غضروف بینی می کند که در نتیجه سبب درمان این مشکل می گردد. لازم است یادآور شویم مدت زمان استراحت و بهبودی این جراحی طولانی نیست و حدود یک هفته بعد از جراحی روند بهبودی مشاهده می گردد. البته باید دقت داشته باشید که نکات مراقبتی که پزشک متخصص بیان نموده را باید حتما رعایت کنید.
بعداز جراحی
این روش تحت بیهوشی عمومی انجام میشود و بیمار معمولاً پس از چند ساعت میتوانند به خانه برگردد. بیمار پس از عمل فشار و درد خفیفی را تجربه میکند. لازم به زکر است که جراحی ترمیم تنگی دریچه بینی ممکن است شامل این خطر باشد که ظاهر بینی بیمار ممکن است پس از این عمل ممکن است کمی تغییر کند .
درمان تنگی مجرای بینی بدون جراحی
در برخی موارد به دلایل مختلفی همچون وجود تنگی مجرای بینی جزئی، عدم تمایل فرد به استفاده از روش های جراحی، شرایط بیمار و… ممکن است روش های غیر تهاجمی انتخاب گردد. در این زمینه برای بهبود علایم تنگی دریچه های بینی انواع مختلف باز کننده های دریچه های بینی وجود دارد که در داخل بینی قرار می گیرند، برخی از این انواع گشاد کننده های بینی به صورت داخلی مورد استفاده قرار می گیرند.در حالی که انواع دیگر به صورت خارجی استفاده می گردند، نوارهای صاف تنفسی و مخروط های بینی از جمله این موارد هستند، روش عمل این تجهیزات به این صورت است که به صورت فیزیکی دریچه های بینی را بسط می دهند و سبب بهبود تنگی دریچه های بینی به صورت موقت می گردند، لازم به ذکر است این نوع گشاد کننده ها در طول شب قابل استفاده میباشند.